Breathing & Movement Training

Adem en Beweging

Ontwikkel je levendigheid in beweging om veerkrachtiger te worden. Het gaat letterlijk om het hele plaatje, je hele lichaam, je hele hebben en houden, in de ruimte (omgeving) met anderen. Leer jezelf zo kennen door middel van bewegingen niet met apparaten en gewichten maar met je eigen lichaam, de grond, stok(ken), bal(len), banken, enz.

BM Trainingen staat voor Breathing & Movement (Adem & Beweging). Deze oefeningen maken je lichaam soepel, sterk en geven ontspanning aan je lichaam en geest. We hebben het hier niet alleen maar over het trainen van de spieren maar over het trainen van je hele hebben en houden, zodat lichaam en geest tot rust komen en vol met energie zijn (Engelse woord voor ziekte “Disease” vrij vertaald “geen rust”).

Hoe ziet een les er uit?

In de BM les werken we met ons eigen lichaamsgewicht, de grond, eventueel objecten zoals een kast, stok, bank, bal, enz. We beoefenen diverse bewegingen zoals diverse vormen van lopen, springen, kruipen, zitten, staan, liggen, rollen, enz. De mogelijkheden zijn onbeperkt en ook de uitdagingen die de oefeningen ons geven. De bewegingen kunnen statisch, dynamisch of in een flow zijn. Op deze manier werken we aan ons uithoudingsvermogen, flexibiliteit, mobiliteit, kracht, maar nog veel belangrijker het geeft zekerheid, je gaat lekkerder in je vel zitten.

Geen enkele training is natuurlijk exact hetzelfde. Wil je echt weten hoe een les gaat is het beste om eens een les mee te komen doen.

 • Lichaam & Geest

  Er is een directe relatie tussen beweging en onze geest en emoties. Lopen, kruipen, springen en rollen zijn complexe bewegingen omdat alle lichaamsdelen, onze ledematen, romp, hoofd, enz. gelijktijdig bewegen. Zo wordt er veel informatie doorgegeven en ontvangen, die allemaal in een oneindige complexiteit met elkaar samenwerken. Sommige wetenschappers zeggen dat ons brein hiervoor gemaakt is,

  We hebben een brein voor één reden en slechts één reden, dat is om aanpasbare en complexe bewegingen te produceren. “Daniel Wolpert MD, neurowetenschapper.

 • Oorsprong

  De oefeningen komen voornamelijk uit de jarenlange ervaringen in krijgskunsten en een liefde voor bewegen. Sommige oefeningen zullen ook voorkomen in dans, fitness, gym, yoga, enz. In grote lijnen is ieder mens gelijk, we hebben armen, benen, rug, enz. dus bewegingen zullen overeen komen.

  Deze oefeningen komen voornamelijk uit de krijgskunsten Systema en Aikido. Dit zijn krijgskunsten die veel waarde hechten aan adem, ontspanning en de kracht van ontspanning.

 • Leraar

  Arend Dubbelboer is de hoofd instructeur die het grootste deel van de lessen verzorgt. Als Arend niet kan dan neemt één van de andere instructeurs de lessen over.

  Een goede leraar is een arts die onwetendheid geneest en een kunstenaar die creativiteit inspireert …

  Arend Dubbelboer

  Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefend  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev.  Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

 • Leeftijd

  De minimumleeftijd om mee te kunnen doen aan de BM lessen is 16 jaar. Er is geen maximale leeftijd.

 • Fitheid

  Iedereen kan qua fitheid niveau meedoen met de BM klas. Conditie, flexibiliteit, mobiliteit en kracht ontwikkelen in de trainingen en als je de oefeningen thuis doet.

  Het kan zijn dat je een ernstige blessure of ziekte hebt en dan hangt het er van af of je van je dokter mag trainen. Mag je van je dokter trainen vertel dit dan nog steeds aan de instructeur zodat hij hier rekening mee kan houden.

  Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Het is geen competitie met anderen maar het gaat om jouw ontwikkeling.

 • Contributie BM Training

  De contributie voor BM Training is € 23,- per maand.

  De maandelijks contributie loopt via een automatische incasso (het toestemmingsformulier voor automatische incasso ontvang je bij het inschrijfformulier). Begin van iedere maand wordt de contributie afgeschreven door Aiki Management.

 • Hoe word ik lid

  Heel erg fijn dat je denkt om lid te worden.

  Voordat je lid wordt is het echter goed dat je een proefles mee doet. Deze proefles of lessen is om te kijken of de training, groep en leraar wel bij jouw past. Vindt je de les helemaal te gek dan kun je daarna aan de instructeur vragen of je lid kunt worden.

  Je krijgt dan een aanmeldformulier via een digitale link waarin we vragen om je contact informatie, akkoord te gaan met de disclaimer en hier kun je ook een automatisch incasso formulier downloaden (voor de contributie) die je ingevuld kunt inleveren bij de instructeur.

 • Afmelden

  Natuurlijk vinden we het jammer dat je gaat maar we doen hier niet moeilijk over.

  Je kunt per maand je contributie en aanmelding annuleren. Hiermee  wordt de eerst volgende maand de contributie stop gezet (niet de maand waarin je opzegt).

  Meld je af per email, geef door wanneer je wilt stoppen en zo hebben wij en jij een opzeg bewijs.
  U ontvangt een bevestiging van de opzegging. Zonder deze bevestiging is het lidmaatschap niet beëindigd en loopt de contributie door dus check dit a.u.b. (dat er niets mis gaat).

  Zend een email >>>

Training Locaties

 • Emmen

Emmen

Gebouw: Basisschool
Adres: Zandzoom 19
Plaats: 7814 VH Emmen
Ruimte: Speelzaal

Week Rooster

[tt_timetable shortcode_id=”Rooster” event=”bm-training” columns=”maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag” filter_style=”tabs” filter_label=”” disable_event_url=”1″ row_height=”100″ box_bg_color=”#7ea9cc” box_hover_bg_color=”#487599″ filter_color=”#457399″ generate_pdf_bg_color=”#457399″ generate_pdf_hover_bg_color=”#457399″ booking_bg_color=”#7ea9cc” booking_hover_bg_color=”#7ea9cc” font=”Encode Sans Condensed:600″ font_size=”14″]
Alle tijden en plaatsen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Vrij van spanning, uithoudingsvermogen
flexibiliteit, moeiteloze beweging
en explosief potentieel

BM Training

Korte les impressie

Mee doen

Geweldig dat je interesse hebt om een proefles mee te doen. Er zijn geen kosten aan verbonden om een proefles mee te doen. Er zijn echter wel enkele voorwaarden om een proefles mee te kunnen doen. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn of toestemming van een dokter hebben om te mogen trainen als je een bepaalde ziekte of blessure hebt.

Om een proefles mee te kunnen doen vraag een proefles aan (dat kan hieronder). We nodigen jou uit zodra het mogelijk is om mee te doen en dan merk je al snel of je de training leuk vindt. We horen graag van je en zien je hopelijk snel op de training.

Meld je aan voor een proefles

DO IT NOW

Sometimes

'Later'

Becomes

'Never'