Intern Ademen - Adem Cursus

Adem Chemie

Deze adem cursus gaat over de interne adem. Hoe we het proces kunnen verbeteren van de zuurstof afgifte aan de cellen. De cellen hebben zuurstof nodig om energie te maken in de cellen (verbrandingsproces). Betere celademhaling zorgt er letterlijk voor dat we meer energie krijgen. In andere woorden, het heeft grote invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Minder energie voor de hersenen geeft onrust, we kunnen minder goed met meerdere impulsen omgaan, raken snel geïrriteerd en hebben minder overzicht. Minder energie voor het immuun systeem zorgt er voor dat niet alles wordt opgelost, alleen prioriteiten, en dit met alle gevolgen van dien. Minder energie betekent dat bepaalde lichaamsprocessen onder stress komen te staan of op non actief worden gezet. De beperkte energie wordt alleen nog voor essentiële processen gebruikt.

Door een betere interne adem verbeteren we ons concentratie vermogen, onze helderheid en rust. We verbeteren onze gezondheid, en beginnen het lichaam te helen. Het lichaam krijgt nu genoeg energie (reserves) om ook oude schade te helen. We merken het letterlijk doordat we meer ademruimte hebben, we zijn minder snel buitenadem. Lichaam en geest hebben nu rust en ontspanning. Meer energie verandert hoe je met mensen omgaat, je familie, vrienden, collega’s, klanten, enz, je zit lekkerder in je vel.

Top sport & adem chemie

Draai je al mee in de top van sport en of je werk dan kun je nog steeds veel winst halen uit deze adem cursus. Het verbeteren van je algehele gezondheid en herstel vermogen is al een enorme winst, echter heb ik het hier over de winst die je nog kunt behalen in het verbeteren van je prestaties. Het lichaam, de spieren, hersenen en organen hebben zuurstof en voedingstoffen nodig om energie te kunnen maken. Hoe meer en efficiënter we zuurstof kunnen opnemen en gebruiken, hoe meer energie we kunnen maken. Een hoger energie niveau betekent dat we langer kunnen presteren op hogere intensiviteit. Dit heeft niet alleen gevolgen voor duursporten maar ook voor team sporten waar doormiddel van sprinten een score tot stand kan komen of een tegen score voorkomen kan worden .

Waarom en hoe we ademen? (video les voorbeeld)

Dit is een adem cursus die als je het je eigen maakt, je leven gaat veranderen.

De adem chemie cursus begint met waar jij nu bent in  lichamelijke conditie en kunde. We beginnen de cursus dan ook met het testen van je interne adem kwaliteit. We hebben diverse adem testen die je zonder apparatuur kunt doen en je helpen om te zien waar je nu bent. Afhankelijk van waar jij nu bent, beginnen we de cursus met oefeningen die voor jou nu het meeste helpen. Ondanks dat we ons richten op de interne adem, spreken we het lichaam wel aan. De basis oefeningen beginnen met statische oefeningen in rust. De oefeningen worden meer fysiek en intensiever als je adem test score beter wordt.

Kan iedereen meedoen?

Ongeacht je ervaring in adem oefeningen kan iedereen aan deze adem cursus meedoen. Als je de voorgaande adem cursus volledig Ademen (Adem mechaniek) hebt meegedaan is deze cursus een geweldige verdieping. Toch staat deze cursus op zich zelf. Grofweg bestaat ademen uit twee delen, de lucht die we in en uit de longen ademen (Adem Mechaniek) en de lucht die in het lichaam vervoert en afgegeven wordt aan de spieren en cellen (Adem Chemie). Ze zijn beide een zijde van dezelfde munt, de een kan niet zonder de ander. Bij zowel Adem Chemie als bij Adem Mechaniek begin je te leren over de ander zijde.

Gezondheid,
Ademen is leven en de kwaliteit van onze adem bepaalt de kwaliteit van ons leven. Adem oefeningen kunnen je leven verreiken of je nu in top conditie bent, snel buitenadem, lichamelijke beperkingen hebt, concentratie problemen, stress, burn-out, long covid klachten en of zelfs als een deel van de longblaasjes niet meer werken (er is altijd een kans op verbetering). Dus in wat voor conditie je ook bent, iedereen kan op zijn en haar niveau de adem oefeningen / cursus meedoen*

*Raadpleeg een dokter voor je begint met de oefeningen / cursus als je niet zeker bent of dit goed is voor je huidige conditie

Over ons

We zijn een bedrijf met passie voor adem en ontspanning. Ik zeg we, maar Aiki Management is een eenmanszaak. Echter zou ik het niet kunnen doen zonder mijn vrouw en alle deelnemers 🙂

We staan ingeschreven als Aiki Management en dat betekent “Management van Harmonie van Energieën”. Het woord Aiki komt voor in onder andere de krijgskunst Aikido (De weg van harmonie). Dit omdat we het bedrijf begonnen zijn met het delen van Aikido principes voor het dagelijks leven. Echter, de principes komen ook uit andere krijgskunsten en andere Adem meesters. Zo heb ik me laten inspireren voor de naam Kya.training door de krijgskunst Systema (systeem). Deze krijgskunst heeft ook een tweede naam “Ken Jezelf). Zo staat KYA voor “Know Yourself Academy” en hieronder vallen al deze systemen, onder één paraplu.

We bieden wekelijkse lessen aan bedrijven en particulieren op het gebied van adem, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Zoom Lessen

Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefent  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev.  Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

Schrijf u alstublieft in
  Strength: Very Weak
  Door deze inschrijving te verzenden gaat u akkoord met onze website voorwaarden!
  Selecteer uw betalingsmethode
  Hoe wil je betalen?
  Betalingsoverzicht

  Geselecteerde seminar:
  Bedrag excl. btw:
  Btw 9%:
  Totaal te betalen:

  Met het aanmelden voor deze training gaat u akkoord met onze niet-aansprakelijkheidsverklaring! >>>

  Ben je 18 jaar? Dan mag je zelf abonnementen afsluiten.
  Ben je jonger dan 18 jaar dan zullen je ouders dit voor jou moeten doen.

  Mollie

  Mollie is een betaal platform waar je onder andere veilige betalingen kunt doen via verschillende online betaalmethodes.

  Voor ons is beveiliging heel belangrijk, daarom werken wij met Mollie als een betaalservice. Mollie heeft rigoureuze veiligheidscontroles, veilige dataopslag, screening van personeel en compliance met elke regulering, en zo kan Mollie de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van ons betaalplatform garanderen.

  Hier een link naar Mollie (wie ze zijn)