Proefles

Geweldig dat je interesse hebt om een proefles mee te doen. Er zijn geen kosten aan verbonden om een proefles mee te doen. Er zijn echter wel enkele voorwaarden om een proefles mee te kunnen doen. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn of toestemming van een dokter hebben om te mogen trainen als je een bepaalde ziekte of blessure hebt.

Om een proefles mee te kunnen doen vraag een proefles aan (dat kan hieronder). We nodigen jou uit zodra het mogelijk is om mee te doen en dan merk je al snel of je de training leuk vindt. We horen graag van je en zien je hopelijk snel op de training.

Is het Effectief

Systema is een effectieve manier van zelfverdediging. Ik geloof dat iedere krijgskunst effectief kan zijn, het hangt altijd van de beoefenaar af. In Systema leert de student om te werken met zijn instinctieve reactie’s, zijn eigen lichaamsbouw, krachten en beperkingen. Dit betekent dat je jezelf beter leert kennen. Daarom is Systema niet afhankelijk van leeftijd, conditie en of je man of vrouw bent.

Een andere vraag is het effectief voor het dagelijkse leven met de druk, spanning en andere zaken die op je afkomen. Het mooie van Systema is dat we niet een aanval (of wat het lichaam ervaart als een aanval) beantwoorden met spanning maar met ontspanning en hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden. We kunnen spanning (statische energie) loslaten of een doel (richting) geven zodat het niet meer tegen ons werkt. Hoe effectief Systema is in het dagelijks leven hangt natuurlijk af van de beoefenaar.