Jeugd Training

Aikido is een bijzonder prachtige krijgskunst voor kinderen en tieners. Het is een niet-gewelddadige, niet competitieve krijgskunst die zich richt op een harmonieuze beweging van lichaam en geest.

Kinderen vinden spelen en stoeien geweldig en tegelijkertijd willen de ouders graag zien dat hun kinderen leren voor hun toekomst.

Wetenschap ondersteunt de vele voordelen van spelen. Speels gedrag heeft een positief effect op de hersenen en op het leervermogen van een kind. In feite kan spelen fungeren als een belangrijke, zo niet cruciale, manier om te leren.

De Aikido lessen bieden vele mogelijkheden om te leren door te spelen. Spelenderwijs  het leren van een vechtkunst die is gericht op geweldloosheid, samenwerking, respect en harmonie.

 • Hoe ziet een les er uit

  De jeugd lessen stelt de kinderen in staat om een vechtkunst te leren, zonder agressie aan te moedigen. De training omvat veel lichamelijke oefeningen, in groepsverband of samen met een partner. De lessen zijn erg speels met veel oefeningen die focus, coördinatie, balans en harmonie, ondersteunen. Dit zijn allemaal principes die centraal staan in de vechtkunsten en er zit geen sparren of vechten in trainingen, in plaats daarvan werken kinderen samen in spellen en uitdagingen om deze unieke krijgskunst te leren. De lessen zitten boordevol met actie en zijn speels en erg leuk.

 • Vaardigheden voor het leven

  Naast het leren van de basis krijgskunst vaardigheden en het verbeteren van de coördinatie, helpt de jeugd training bij het ontwikkelen en oefenen van een breed scala aan overdraagbare vaardigheden. Ondanks de speelse lessen, leren de jonge volwassenen en kinderen hierdoor sociale vaardigheden, vertrouwen, discipline, focus,oplossing gericht denken, veerkracht, respect, samen werken, leiderschap en communicatieve vaardigheden. Dit zijn geen vaardigheden waarmee we worden geboren of die ze in academische zin kunnen leren door er gewoon over te lezen of over te praten. Deze vaardigheden zijn niet alleen voor de jeugd trainingen maar voor hun dagelijkse leven en hun toekomst.

 • Samenwerken

  Alle kinderen trainen samen in onze jeugd lessen, ongeacht leeftijd, of bekwaamheid. Iemand kan bijvoorbeeld veel sterker en of sneller zijn dan een ander en die helpt dan de ander die moeilijker kan meekomen, hierdoor leren beiden. Iedere oefening en of spel is een kans voor de ontwikkeling van nederigheid, aansturen, voor jezelf opkomen, samenwerken, geduld en vriendschap. Dit is iets wat je niet zou verwachten in krijgskunst samenwerking, maar dit is één van de grootste krachten van een ware krijger.

 • Leraar

  Arend Dubbelboer is de hoofd instructeur die het grootste deel van de lessen verzorgt. Als Arend niet kan dan neemt één van de andere instructeurs de lessen over.

  Een goede leraar is een arts die onwetendheid geneest en een kunstenaar die creativiteit inspireert …

  Arend Dubbelboer

  Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefend  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev brugbare ressourcer.  Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

 • Leeftijd

  De Kindergroep bestaat uit jongens en meisjes vanaf 5-6 jaar tot ze zich te oud voelen voor deze groep. Alle leeftijden trainen samen en helpen elkaar om te leren. We hebben training etiquette waar de student zich aan moet houden. Zodra je je hier aan kunt houden, en het leuk vindt om mee te doen, kun je mee trainen (natuurlijk als je ouders het ook goed vinden).

 • Contributie Jeugd Aikido

  De contributie voor Jeugd Aikido is € 23,- per maand.

  De maandelijks contributie loopt via een automatische incasso (het toestemmingsformulier voor automatische incasso ontvang je bij het inschrijfformulier). Begin van iedere maand wordt de contributie afgeschreven door Aiki Management.

 • Hoe word ik lid

  Heel erg fijn dat je denkt om lid te worden.

  Voordat je lid wordt is het echter goed dat je een proefles mee doet. Deze proefles of lessen is om te kijken of de training, groep en leraar wel bij jouw past. Vindt je de les helemaal te gek dan kun je daarna aan de instructeur vragen of je lid kunt worden.

  Je krijgt dan een aanmeldformulier via een digitale link waarin we vragen om je contact informatie, akkoord te gaan met de disclaimer en hier kun je ook een automatisch incasso formulier downloaden (voor de contributie) die je ingevuld kunt inleveren bij de instructeur.

 • Afmelden

  Natuurlijk vinden we het jammer dat je gaat maar we doen hier niet moeilijk over.

  Je kunt per maand je contributie en aanmelding annuleren. Hiermee  wordt de eerst volgende maand de contributie stop gezet (niet de maand waarin je opzegt).

  Meld je af per email, geef door wanneer je wilt stoppen en zo hebben wij en jij een opzeg bewijs.
  U ontvangt een bevestiging van de opzegging. Zonder deze bevestiging is het lidmaatschap niet beëindigd en loopt de contributie door dus check dit a.u.b. (dat er niets mis gaat).

  Zend een email >>>

Training Locaties

 • Emmen

Emmen

Gebouw: Basisschool
Adres: Zandzoom 19
Plaats: 7814 VH Emmen
Ruimte: Speelzaal

Week Rooster

[tt_timetable shortcode_id=”Rooster” event=”jeugd-aikido” event_category=”” hour_category=”” columns=”maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag” filter_style=”tabs” filter_label=”” disable_event_url=”1″ row_height=”100″ box_bg_color=”#7ea9cc” box_hover_bg_color=”#487599″ filter_color=”#457399″ generate_pdf_bg_color=”#457399″ generate_pdf_hover_bg_color=”#457399″ booking_bg_color=”#7ea9cc” booking_hover_bg_color=”#7ea9cc” font=”Encode Sans Condensed:600″ font_subset=”” font_size=”14″]
Alle tijden en plaatsen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Spelen is de hoogste
vorm van onderzoek

Albert Einstein

Aikido - Spelletjes - Vook

Mee doen

Geweldig dat je interesse hebt om een proefles mee te doen. Er zijn geen kosten aan verbonden om een proefles mee te doen. Er zijn echter wel enkele voorwaarden om een proefles mee te kunnen doen. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn of toestemming van een dokter hebben om te mogen trainen als je een bepaalde ziekte of blessure hebt.

Om een proefles mee te kunnen doen vraag een proefles aan (dat kan hieronder). We nodigen jou uit zodra het mogelijk is om mee te doen en dan merk je al snel of je de training leuk vindt. We horen graag van je en zien je hopelijk snel op de training.

Meld je aan voor een proefles

DOE HET NU

STRAKS

'LATER'

WORDT

'NOOIT'