JEUGD AIKIDO

Jeugd Aikido

Aikido is een bijzonder prachtige krijgskunst voor kinderen en tieners. Het is een niet-gewelddadige, niet competitieve krijgskunst die zich richt op een harmonieuze beweging van lichaam en geest.

 

Kinderen vinden spelen en stoeien geweldig en tegelijkertijd willen de ouders graag zien dat hun kinderen leren voor hun toekomst.

 

Wetenschap ondersteunt de vele voordelen van spelen. Speels gedrag heeft een positief effect op de hersenen en op het leervermogen van een kind. In feite kan spelen fungeren als een belangrijke, zo niet cruciale, manier om te leren.

 

De Aikido lessen bieden vele mogelijkheden om te leren door te spelen. Spelenderwijs  het leren van een vechtkunst die is gericht op geweldloosheid, samenwerking, respect en harmonie.

 

Dit is onze Aikido pagina voor lessen voor jeugd. Klik hier om naar de Aikido pagina te gaan voor volwassenen

Hoe ziet een les er uit?

De jeugd lessen stelt de kinderen in staat om een vechtkunst te leren, zonder agressie aan te moedigen. De training omvat veel lichamelijke oefeningen in groepsverband of samen met een partner. De lessen zijn erg speels met veel oefeningen die focus, coördinatie, balans en harmonie ondersteunen. Dit zijn allemaal principes die centraal staan in de vechtkunsten en er zit geen sparren of vechten in trainingen, in plaats daarvan werken kinderen samen in spellen en uitdagingen om deze unieke krijgskunst te leren. De lessen zitten boordevol actie en zijn speels en erg leuk.

Vaardigheden voor het Leven

Naast het leren van de basis krijgskunst vaardigheden en het verbeteren van de coördinatie, helpt de jeugd training bij het ontwikkelen en oefenen van een breed scala aan overdraagbare vaardigheden. Ondanks de speelse lessen, leren de jonge volwassenen en kinderen hierdoor sociale vaardigheden, vertrouwen, discipline, focus,oplossing gericht denken, veerkracht, respect, samen werken, leiderschap en communicatieve vaardigheden. Dit zijn geen vaardigheden waarmee we worden geboren of die ze in academische zin kunnen leren door er gewoon over te lezen of over te praten. Deze vaardigheden zijn niet alleen voor de jeugd trainingen maar voor hun dagelijkse leven en hun toekomst.

Samenwerken

Alle kinderen trainen samen in onze jeugd lessen, ongeacht leeftijd, of bekwaamheid. Iemand kan bijvoorbeeld veel sterker en of sneller zijn dan een ander en die helpt dan de ander die moeilijker kan meekomen, hierdoor leren beiden. Iedere oefening en of spel is een kans voor de ontwikkeling van nederigheid, aansturen, voor jezelf opkomen, samenwerken, geduld en vriendschap. Dit is iets wat je niet zou verwachten in krijgskunst samenwerking, maar dit is één van de grootste krachten van een ware krijger.

Video

De onderstaande link openen de video’s op deze pagina via een popup scherm.

 

 

Voor meer video’s ga naar onze vimeo of youtube channel

 

Leeftijd

De kindergroep bestaat uit jongens en meisjes vanaf 5-6 jaar tot ze zich te oud voelen voor deze groep. Alle leeftijden trainen samen en helpen elkaar om te leren. We hebben een training etiquette waar de student zich aan moet houden. Zodra je je hier aan kunt houden, en het leuk vindt om mee te doen, dan kun je mee trainen (natuurlijk als je ouders het ook goed vinden).

Contributie

De contributie voor Jeugd Aikido is € 23,- per maand.

 

De maandelijks contributie loopt via een automatische incasso (het toestemmingsformulier voor automatische incasso ontvang je bij het inschrijfformulier). Begin van iedere maand wordt de contributie afgeschreven door Aiki Management.

Lid worden

Heel erg fijn dat je denkt om lid te worden.

 

Voordat je lid wordt is het echter goed dat je een proefles mee doet. Deze proefles of lessen is/zijn om te kijken of de training, groep en leraar wel bij jouw past. Vind je de les helemaal te gek dan kun je daarna aan de instructeur vragen of je lid kunt worden.

 

Je krijgt dan een aanmeldformulier via een digitale link waarin we vragen om je contact informatie, akkoord te gaan met de disclaimer en hier kun je ook de eerste betaling doen van de maandelijkse automatisch incasso.

Instructeur

Arend Dubbelboer is de hoofd instructeur die de lessen verzorgt.

 

Een goede leraar is een arts die onwetendheid geneest en een kunstenaar die creativiteit inspireert …

 

Arend Dubbelboer

Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefent  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev.  

 

Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

Proefles Aanvragen

Proefles aanvragen

Om een proefles mee te kunnen doen vraag je een proefles aan via email. Geef in de email aan in welke plaats je wilt trainen en aan welke les (Systema, Aikido, enz.) je wilt deelnemen. We nodigen jou uit zodra het mogelijk is om mee te doen en dan merk je al snel of je de training leuk vindt. We horen graag van je en zien je hopelijk snel op de training.
    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van auto.