Volledige Ademen - Adem Cursus

Volledig Ademen – Under Construction

We worden geboren met het vermogen om diep en volledig te ademen, maar naarmate we door het leven gaan, kunnen stress, spanning en omstandigheden onze adem beperken. Inefficiënte ademhaling kan leiden tot vermoeidheid, angst, spierspanning en op langer termijn worden dit grotere gezondheidsproblemen.

Volledig Ademen is teruggaan naar de manier waarop de natuur ons heeft ontworpen om te ademen. Dit is een zuiveren dat ons lichaam en geest vitaal maakt. In deze cursus zullen we manieren onderzoeken om onze natuurlijke, gecoördineerde manier van ademen te herstellen.

Ademen is zo gewoon, we doen het de hele dag. We denken er niet eens aan, het gebeurt vanzelf. Wat kan er mis zijn aan het ademen, je ademt in en je ademt uit – dat is het, toch?

Dit is net zoiets als je zegt het maakt niet uit hoe ik beweeg als ik maar vooruitkom. Of ik nu 100 km moet reizen kruipend op de knieën of het kan doen zittend in een auto. Dit maakt nog al een verschil en zo maakt het ook nogal een verschil hoe we in- en uitademen. Het proces van in- en uitademen zijn van vitaal belang voor het leveren van zuurstof aan het lichaam en het verwijderen van koolstofdioxide uit het lichaam. Hoe we ademen bepaald hoe optimaal het lichaam en geest kan functioneren en presteren. Wat we echter in de praktijk zien is dat bij ongeveer 80% van de mensen er patronen en gewoontes zijn ingeslopen waardoor ze disfunctioneel ademen.

De kwaliteit van onze adem, bepaalt de kwaliteit van ons leven.

We ademen doordat de lucht de longen in en uit beweegt, als een reactie op drukverschil. Dit drukverschil gebeurt doordat spieren de borstholte vergroten en verkleinen. Als deze ademspieren door spanning, verzwakking, houding en of gewoontes de adembeweging beperking merken we dit in ons ademrendement.

Wat we veel zien in disfunctionele adempatronen is dat de adembeweging beperkt is en voornamelijk te zien is in bepaalde lichaamsdelen. Een bekent voorbeeld van een disfunctioneel adempatroon is een adembeweging die plaats vindt voornamelijk in de top van de borstkast (borstademhaling). Hier zien we dat de onderste ribben en het onderlichaam niet meedoen in de adembeweging. Een wat minder bekent voorbeeld van een disfunctioneel adempatroon is een adembeweging die voornamelijk plaats vindt in de buik (buikademhaling). Hier zien we dat alleen de voorzijde van het onder lichaam meedoet en de ribben en borstkast niet meedoen in de adembeweging.

Het ademen is een samenwerking en coördinatie van diverse spieren. De adembeweging zorgt ervoor dat we moeiteloos en efficiënt lucht kunnen wisselen om aan de vraag van het lichaam te voldoen. Tegelijk zorgt de adembeweging ook voor een goede doorstroming in alle lichaamsdelen. Stijfheid in schouders, nek, borst, rug, enz. komt onder andere doordat de adembeweging deze lichaamsdelen niet van binnenuit beweegt, masseert. Een volledige adembeweging geeft ontspanning, mobiliteit en stabiliteit aan het hele lichaam.

Waarom en hoe we ademen? (video les voorbeeld)

Kan iedereen meedoen?

Ongeacht je ervaring in adem oefeningen kan iedereen aan deze adem cursus meedoen. Als je de voorgaande adem cursus Intern Ademen (Adem mechaniek) hebt meegedaan is deze cursus een geweldige verdieping. Toch staat deze cursus op zich zelf. Grofweg bestaat ademen uit twee delen, de lucht die we in en uit de longen ademen (Adem Mechaniek) en de lucht die in het lichaam vervoert en afgegeven wordt aan de spieren en cellen (Adem Chemie). Ze zijn beide een zijde van dezelfde munt, de een kan niet zonder de ander. Bij zowel Adem Chemie als bij Adem Mechaniek begin je te leren over de ander zijde.

Gezondheid,
Ademen is leven en de kwaliteit van onze adem bepaalt de kwaliteit van ons leven. Adem oefeningen kunnen je leven verreiken of je nu in top conditie bent, snel buitenadem, lichamelijke beperkingen hebt, concentratie problemen, stress, burn-out, long covid klachten en of zelfs als een deel van de longblaasjes niet meer werken (er is altijd een kans op verbetering). Dus in wat voor conditie je ook bent, iedereen kan op zijn en haar niveau de adem oefeningen / cursus meedoen*

*Raadpleeg een dokter voor je begint met de oefeningen / cursus als je niet zeker bent of dit goed is voor je huidige conditie.

Over ons

We zijn een bedrijf met passie voor adem en ontspanning. Ik zeg we, maar Aiki Management is een eenmanszaak. Echter zou ik het niet kunnen doen zonder mijn vrouw en alle deelnemers 🙂

We staan ingeschreven als Aiki Management en dat betekent “Management van Harmonie van Energieën”. Het woord Aiki komt voor in onder andere de krijgskunst Aikido (De weg van harmonie). Dit omdat we het bedrijf begonnen zijn met het delen van Aikido principes voor het dagelijks leven. Echter, de principes komen ook uit andere krijgskunsten en andere Adem meesters. Zo heb ik me laten inspireren voor de naam Kya.training door de krijgskunst Systema (systeem). Deze krijgskunst heeft ook een tweede naam “Ken Jezelf). Zo staat KYA voor “Know Yourself Academy” en hieronder vallen al deze systemen, onder één paraplu.

We bieden wekelijkse lessen aan bedrijven en particulieren op het gebied van adem, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Zoom Lessen

Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefent  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev.  Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

Schrijf u alstublieft in
  Strength: Very Weak
  Door deze inschrijving te verzenden gaat u akkoord met onze website voorwaarden!
  Selecteer uw betalingsmethode
  Hoe wil je betalen?
  Betalingsoverzicht

  Geselecteerde seminar:
  Bedrag excl. btw:
  Btw Korting:
  Btw 9%:
  Totaal te betalen:

  Met het aanmelden voor deze training gaat u akkoord met onze niet-aansprakelijkheidsverklaring! >>>

  Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je zelf aanmelden voor de cursus.
  Ben je jonger dan 18 jaar dan zullen je ouders/voogd dit voor jou moeten doen.

  Mollie

  Mollie is een betaal platform waar je onder andere veilige betalingen kunt doen via verschillende online betaalmethodes.

  Voor ons is beveiliging heel belangrijk, daarom werken wij met Mollie als een betaalservice. Mollie heeft rigoureuze veiligheidscontroles, veilige dataopslag, screening van personeel en compliance met elke regulering, en zo kan Mollie de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van ons betaalplatform garanderen.

  Hier een link naar Mollie (wie ze zijn)