SYSTEMA | Ken Jezelf

 

Systema

Systema is een vechtkunst die als basis natuurlijk bewegen, adem en ontspanning heeft. Systema leert niet om agressie te beantwoorden met agressie, maar jezelf te kennen en te bewegen vanuit jouw eigen kracht. De trainingen zijn leuk en uitdagend en er hangt een ontspannen sfeer.

Systema betekent “het systeem”. Het is een systeem van kennis over jezelf en het uit zich in de trainingen als zelfverdediging, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Systema, het systeem heeft ook een andere betekenis “ken jezelf”.

Hoe ziet een les er uit?

Iedere les is verschillend en zelfs het begin van de les is iedere keer anders. De opbouw van de les hangt af van de topics waarmee we bezig zijn en hoe de beoefenaars zijn op dat moment.

In de trainingen werken we met 4 principes Adem, Ontspanning, Houding en Beweging. Je ziet in een training oefeningen als push-ups, squats, pakkingen, klemmen, stoten, trappen, mes, stok, meerdere aanvallers, enz. In diepere zin werken we met ons innerlijk gedrag op de stimulans, dit bepaalt wat het lichaam doet (jij echt doet). De training verbind je met jezelf, de ander en de hele omgeving.

Het gaat in de training niet om vechten maar om te ontwikkelen. De trainingen zijn leuk en uitdagend en er hangt een ontspannen sfeer.

Doe mee met een proefles
Welke plaatsen wordt Systema gegeven?
Welke tijden en dagen wordt er Systema gegeven
 • Is het effectief

  Systema is een effectieve manier van zelfverdediging. Ik geloof dat iedere krijgskunst effectief kan zijn, het hangt altijd van de beoefenaar af. In Systema leert de student om te werken met zijn instinctieve reactie’s, zijn eigen lichaamsbouw, krachten en beperkingen. Dit betekent dat je jezelf beter leert kennen. Daarom is Systema niet afhankelijk van leeftijd, conditie en of je man of vrouw bent.

  Een andere vraag is het effectief voor het dagelijkse leven met de druk, spanning en andere zaken die op je afkomen. Het mooie van Systema is dat we niet een aanval (of wat het lichaam ervaart als een aanval) beantwoorden met spanning maar met ontspanning en hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden. We kunnen spanning (statische energie) loslaten of een doel (richting) geven zodat het niet meer tegen ons werkt. Hoe effectief Systema is in het dagelijks leven hangt natuurlijk af van de beoefenaar.

 • Makkelijk te leren

  Systema is eenvoudig maar dit wil niet altijd zeggen makkelijk. Sommige dingen zijn makkelijk te leren en met andere dingen kun je meer moeite hebben maar dit is voor iedereen persoonlijk. Hoe verder je komt in Systema hoe meer je ontdekt, hoe meer informatie er is en wat het allemaal omvat. Deze lessen omvatten niet alleen maar de zelfverdediging en gezondheid maar ze omvatten het hele dagelijkse leven.

 • Langzaam trainen

  Dit is een vraag die mensen nog al eens stellen. Waarom wordt er langzaam getraind? Een echte aanval gaat toch snel? Als je begint met leren begin je langzaam, zo kun je echt beginnen met leren (net als auto rijden). Met langzaam trainen, trainen we ons spiergeheugen en innerlijke acties. Zodra we de acties meer beginnen te controleren kunnen we langzamerhand sneller beginnen te werken.

  Langzaam trainen is ook zeer goed voor onze gezondheid, rust en ontspanning en het zorgt er ook nog eens voor om blessurevrij te blijven.

 • Banden en graden

  In het systema kennen we geen banden of gradering systemen zoals die bijvoorbeeld bij oosterse krijgskunsten te vinden zijn. Zoals mijn leraar het zei toen ik de vraag stelde over gradering, “de graad is de kunde die je demonstreert, ieder moment van de dag”.

 • Beginnersgroep

  Nee, we werken niet met een beginners- en een gevorderden groep. Iedereen traint samen op zijn of haar eigen niveau. In de training stimuleren we dat trainingspartners elkaar helpen zodat beide kunnen leren en beter worden.

 • Fit Genoeg

  Als we het hebben over fitheid als conditie en souplesse dan kun je gewoon meedoen. In de trainingen wordt gewerkt aan je conditie en souplesse en afhankelijk van je kunde doe je mee en met de tijd zal je conditie, souplesse en kunde verbeteren.

  Als we het hebben over fitheid wanneer je een ziekte of een blessure hebt, dan kun je meedoen als je toestemming hebt van je dokter. Zodra je mag trainen dan kunnen de trainingen die we bieden je helpen om jezelf te herstellen van ziektes, blessures en spanningen. Je kunt  jezelf versterken en verbeteren, zodat je lekker in vel komt te zitten.

 • Leeftijd

  De Systema trainingen in alle plaatsen zijn voor volwassenen. Dus de minimum leeftijd om mee te kunnen doen aan de Systema lessen is dan ook 18 jaar. Er is geen maximale leeftijd.

 • Leraar

  Arend Dubbelboer is de hoofd instructeur die het grootste deel van de lessen verzorgt. Als Arend niet kan dan neemt één van de andere instructeurs de lessen over.

  Een goede leraar is een arts die onwetendheid geneest en een kunstenaar die creativiteit inspireert …

  Arend Dubbelboer

  Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefend  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev.  Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

 • Contributie Systema

  De contributie voor het Systema is € 35,- per maand. Hiervoor kun je Systema trainen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Zwolle, dus als je wilt kun je vier keer per week trainen. Ook kun je in Emmen vooraf aan de Systema training meedoen met de BM Training.

  De maandelijkse contributie loopt via een automatische incasso (het toestemmingsformulier voor automatische incasso ontvang je bij het inschrijfformulier). Begin van iedere maand wordt de contributie afgeschreven door Aiki Management.

  De contributie voor Hoogeveen loopt via de Budo Vereniging Hoogeveen.
  Check hun website klik hier >>>

 • Hoe word ik lid

  Heel erg fijn dat je denkt om lid te worden.

  Voordat je lid wordt is het echter goed dat je een proefles mee doet. Deze proefles of lessen is om te kijken of de training, groep en leraar wel bij jouw past. Vindt je de les helemaal te gek dan kun je daarna aan de instructeur vragen of je lid kunt worden.

  Je krijgt dan een aanmeldformulier via een digitale link waarin we vragen om je contact informatie, akkoord te gaan met de disclaimer en hier kun je ook een automatisch incasso formulier downloaden (voor de contributie) die je ingevuld kunt inleveren bij de instructeur.

 • Afmelden

  Natuurlijk vinden we het jammer dat je gaat maar we doen hier niet moeilijk over.

  Je kunt per maand je contributie en aanmelding annuleren. Hiermee  wordt de eerst volgende maand de contributie stop gezet (niet de maand waarin je opzegt).

  Meld je af per email, geef door wanneer je wilt stoppen en zo hebben wij en jij een opzeg bewijs.
  U ontvangt een bevestiging van de opzegging. Zonder deze bevestiging is het lidmaatschap niet beëindigd en loopt de contributie door dus check dit a.u.b. (dat er niets mis gaat).

  Zend een email >>>

Training Locaties

 • Zwolle
 • Meppel
 • Hoogeveen
 • Emmen

Zwolle

Gebouw: Deltion college (Sport)
Adres: Obrechtstraat 16
Plaats: 8025 BK Zwolle
Ruimte: Dojo

 

Meppel

Gebouw: Stadskwartier
Adres: Catharinastraat 11
Plaats: 7941 JD Meppel
Ruimte: Gymzaal

Hoogeveen

Gebouw: Sporthal Het Activum
Adres: Sportveldenweg 2
Plaats: 7902 NX Hoogeveen
Ruimte: Hal 2

Emmen

Gebouw: Basisschool
Adres: Zandzoom 19
Plaats: 7814 VH Emmen
Ruimte: Speelzaal

Week Rooster

[tt_timetable shortcode_id=”Rooster” event=”systema” columns=”maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag,zaterdag” filter_style=”tabs” filter_label=”” hide_empty=”1″ disable_event_url=”1″ row_height=”100″ box_bg_color=”#7ea9cc” box_hover_bg_color=”#487599″ filter_color=”#457399″ generate_pdf_bg_color=”#457399″ generate_pdf_hover_bg_color=”#457399″ booking_bg_color=”#7ea9cc” booking_hover_bg_color=”#7ea9cc” font=”Encode Sans Condensed:600″ font_size=”14″]
Alle tijden en plaatsen zijn onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Lesson Clips

Iedereen leeft op steun, de kunst is,
weten hoe en wanneer je steun moet geven
en hoe en wanneer je steun moet wegnemen.

Vladimir Vasiliev

Mee doen

Geweldig dat je interesse hebt om een proefles mee te doen. Er zijn geen kosten aan verbonden om een proefles mee te doen. Er zijn echter wel enkele voorwaarden om een proefles mee te kunnen doen. Je moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn of toestemming van een dokter hebben om te mogen trainen als je een bepaalde ziekte of blessure hebt.

Om een proefles mee te kunnen doen vraag een proefles aan (dat kan hieronder). We nodigen jou uit zodra het mogelijk is om mee te doen en dan merk je al snel of je de training leuk vindt. We horen graag van je en zien je hopelijk snel op de training.

Meld je aan voor een proefles

DO IT NOW

Sometimes

'Later'

Becomes

'Never'