SYSTEMA | Ken Jezelf

Systema

Systema is een vechtkunst die als basis natuurlijk bewegen, adem en ontspanning heeft. Systema leert niet om agressie te beantwoorden met agressie, maar jezelf te kennen en te bewegen vanuit jouw eigen kracht. De trainingen zijn leuk en uitdagend en er hangt een ontspannen sfeer.

 

Systema betekent “het systeem”. Het is een systeem van kennis over jezelf en het uit zich in de trainingen als zelfverdediging, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Systema, het systeem heeft ook een andere betekenis “ken jezelf”.

Hoe ziet een les er uit?

Iedere les is verschillend en zelfs het begin van de les is iedere keer anders. De opbouw van de les hangt af van de topics waarmee we bezig zijn en hoe de beoefenaars zijn op dat moment.

 

In de trainingen werken we met 4 principes: Adem, Ontspanning, Houding en Beweging. Je ziet in een training oefeningen als push-ups, squats, pakkingen, klemmen, stoten, trappen, mes, stok, meerdere aanvallers, enz. In diepere zin werken we met ons innerlijk gedrag op de stimulans, dit bepaalt wat het lichaam doet (wat jij echt doet). De training verbind je met jezelf, de ander en de hele omgeving.

 

Het gaat in de training niet om vechten maar om te ontwikkelen. De trainingen zijn leuk en uitdagend en er hangt een ontspannen sfeer.

Video's

De onderstaande link openen de video’s op deze pagina via een popup scherm. 

 

 

Voor meer video’s ga naar onze vimeo of youtube channel

 

Fit genoeg

Iedereen kan qua fitheidsniveau meedoen met de Adem & Gezondheid lessen, zowel op locatie als online. Soms hoor je mensen zeggen, ik doe later mee als mijn conditie wat beter is geworden. Dit kan natuurlijk een reden zijn omdat je nog een ernstige blessure of ziekte hebt. Is het alleen omdat je bang bent dat je niet mee kunt komen in de training qua uithoudingsvermogen en of kunde, dan kan je het beste gewoon meedoen.

 

Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Het is geen competitie met anderen maar het gaat om jouw gezondheid, fitheid en ontwikkeling.

 

Bij een ernstige blessure of ziekte check dan eerst bij een dokter of je mag trainen. Mag je van je dokter trainen meld dit dan nog steeds aan de instructeur zodat hij hier rekening mee kan houden.

Leeftijd

De Systema trainingen in alle plaatsen zijn voor volwassenen. Dus de minimum leeftijd om mee te kunnen doen aan de Systema lessen is dan ook 18 jaar. Er is geen maximale leeftijd.

Beginnersgroep

Nee, we werken niet met een beginners- en een gevorderden groep. Iedereen traint samen op zijn of haar eigen niveau. In de training stimuleren we dat trainingspartners elkaar helpen zodat beide kunnen leren en beter worden.

Banden en Graden

In het systema kennen we geen banden of gradering systemen zoals die bijvoorbeeld bij oosterse krijgskunsten te vinden zijn. Zoals mijn leraar het zei toen ik de vraag stelde over gradering, “de graad is de kunde die je demonstreert, ieder moment van de dag”.

Contributie

De contributie voor het Systema is € 35,- per maand. Hiervoor kun je Systema trainen in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Zwolle, dus als je wilt kun je vier keer per week trainen. Ook kun je in Emmen vooraf aan de Systema training meedoen met de BM Training.

 

De maandelijkse contributie loopt via een automatische incasso (het toestemmingsformulier voor automatische incasso ontvang je bij het inschrijfformulier). Begin van iedere maand wordt de contributie afgeschreven door Aiki Management.

 

De contributie voor Hoogeveen loopt via de Budo Vereniging Hoogeveen.
Check hun website klik hier >>>

Lid worden

Heel erg fijn dat je denkt om lid te worden.

Voordat je lid wordt is het echter goed dat je een proefles mee doet. Deze proefles of lessen is om te kijken of de training, groep en leraar wel bij jouw past. Vind je de les helemaal te gek dan kun je daarna aan de instructeur vragen of je lid kunt worden.

Je krijgt dan een aanmeldformulier via een digitale link waarin we vragen om je contact informatie, akkoord te gaan met de disclaimer en hier kun je ook de eerste betaling doen van de maandelijkse automatisch incasso.

Instructeur

Arend Dubbelboer is de hoofd instructeur die het grootste deel van de lessen verzorgt. Als Arend niet kan dan neemt één van de andere instructeurs de lessen over.

 

Een goede leraar is een arts die onwetendheid geneest en een kunstenaar die creativiteit inspireert …

 

Arend Dubbelboer

Arend Dubbelboer traint sinds 1980 krijgskunsten en heeft in zijn krijgskunst carrière  vele verschillende krijgskunsten en vechtsporten beoefend. In 1990 is Arend begonnen met Aikido bij Aalt Aalten die Arend op het pad zette van krijgskunst in het dagelijks leven. In 1996 richtte Arend het bedrijf Aiki Management op en begon krijgskunst lessen te geven aan particulieren en het bedrijfsleven. In 2004 kwam Arend in aanraking met het Systema en beoefent  Systema bij Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev.  

 

Arend is een gepassioneerd beoefenaar en leraar. 

Proefles Aanvragen

Proefles aanvragen

Om een proefles mee te kunnen doen vraag je een proefles aan via email. Geef in de email aan in welke plaats je wilt trainen en aan welke les (Systema, Aikido, enz.) je wilt deelnemen. We nodigen jou uit zodra het mogelijk is om mee te doen en dan merk je al snel of je de training leuk vindt. We horen graag van je en zien je hopelijk snel op de training.
    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vlag.